Urban fotosafari, hvor jeg kom over et forlatt og ødelagt bygg på Furuset i Oslo. Masse spennende motiver, og spesielt lys. Fant fort ut at det bor eller hadde bodd mennesker der, for det lå soveposer, avføring, kjøkken utstyr som kjeler/kopper/bestikk, stormkjøkken og diverse klær rundt om kring. Et sted med mange spennende motiver men også et sted som spøkte og du følte deg litt redd!
Hulemalerier, figurer fra forhistorisk tid malt på vegger i huler og hellere. Særlig kjent er de franske, spanske og afrikanske hulemalerier fra paleolittisk tid med en mengde livfulle bilder av dyr og mennesker, gjerne malt i flere farger. Også i Norge kjennes hulemalerier, f.eks. Solsemhulen på Leka i Nord-Trøndelag, som fremstiller en rekke dansende mennesker. De fleste norske hulemalerier tilhører yngre steinalder og slutter seg i motivvalg og idéinnhold til veideristningene (se helleristninger og hulefunn).
Store norske leksikon
Einar Støp-Bowitz drev sykkelverkstedet Den Rustne Eike i Oscars gate I Oslo i over 25 år. Så ble husleien for høy og virksomheten ble flyttet til en godt bevart hemmelighet, en bortgjemt garasje på Bislet. De har satt i stand mellom 3000 og 5000 sykler i året, og kan skaffe vanskelig tilgjengelige sykkeldeler og reparert der andre har meldt pass. Bowitz har også en fantastisk stor samling av gamle sykler, som det offentlige pr nå ikke har vist interesse for å overta. Unik sykkelhistorie er på vei til å bli fortapt.
"Lofotskreien, den norsk-arktiske torsken, når kjønnsmoden alder for første gang ved 6 til15 år, de fleste når de er ca. 10 år gamle. Den modnende skreien vandrer i årets siste måneder vest- og sørover fra Barentshavet til gytebankene langs Norges kyst, særlig inn i Vestfjorden til Lofoten, hvor de første stimene kommer sist i januar. Gytingen foregår mest i midten av mars, oftest på rundet 40 og 100 m dypt, i et overgangslag mellom det varmere bunnvannet og det kaldere overflatelaget hvor temperaturen er 46 °C. En stor hunn gyter ca. 4 millioner egg..."
snl.no/torsk
Serien er en portrettering av begrepet "shopping". Målet er å vise hvordan begrepets betydning kan variere avhengig av hvem vi er og hvor i forbrukets syklus vi befinner oss.
Siste måneds tid har blitt om til et prosjekt om å dokumentere Stavangers forfall blandet med nye omdiskurte bygninger som ikke er omtalt som vakre syn.
Fotograferingen har hovedsaklig foregått fra de nye "miljøgatene" som har blitt bygget om det siste året. Disse miljøgatene er godt preget av manglende vedlikehold, forfall og slitne fasader. Det som før var vakre bygg og en del av Stavanger sentrums historie har blitt glemt og stygt.
Ulovlig hanekamp på Filippinene. Haner og hanekamp er svært utbredt i dette øyriket, og det arangeres lovlige og ulovlige kamper hver uke. Haner kan ses og høres hvor du enn går, og miljøet og atmosfæren på disse kamparenaene er særegen og macho.
Dette er en serie bilder fra Lofast.(Fastlandsforbindelsen til Lofoten)og stedet Nykvåg i Vesterålen.De skildrer på ulikt vis; menneskelige inngrep i et naturlig miljø.
For noen år siden fattet jeg interesse for dagbruddene til Hellviksplitt AS nord for Egersund i Sør-Rogaland, hvor landskapet er i stadig endring på begge sider av riksveg 44. Som barn pendlet familien ofte mellom Egersund og Stavanger i helgene. Den gangen lå det karakteristiske og småkuperte landskapet ennå jomruelig urørt. På tampen av 2007 tok jeg min første fototur til Hellvik. Det ble et grensesprengende møte med et goldt og øde landskap en kald søndagskveld ved solnedgang. Jeg oppdaget et veldig kraterlandskap med digre kampesteiner langs toppen av randen, og tegningene i fjellsiden fortonte seg som de vakreste smykker. Det var som å vandre rundt i en helt annen og fremmed verden. Siden har jeg vært der flere ganger utenom arbeidstid, og nye scenarier åpner seg ved hvert nytt besøk. Jeg blir så fascinert av alle sider ved denne formen for bergverksindustri, samtidig som det knyter seg i magen når jeg ser de dramatiske inngrepene og forandringene som skjer i et karakteristisk og småkupert landskap som var jomfruelig urørt i min barndom. Dette stedet har blitt en magnetisk pol for grensesprengende opplevelse, stillhet og kontemplasjon.
Bergarten som utvinnes er anortositt. Verdens nest største forekomst av ilmenittmalm er knyttet til anortositt i Egersundsfeltet, og Titania AS har storstilt drift i et dagbrudd på Hauge sør for Egersund. Både i Rogaland og i Gudvangen i Sogn og Fjordane er store partier av bergarten omdannet til hvit anorotsitt. Denne har vært utnyttet i keramisk industri så vel som matvareindustrien, men volummessig dominerer pukk av hvit anortositt som tilslagsmateriale i lyse veidekker og betong. Finknust hvit anortositt brukes i tillegg som fyllstoff og som bestanddel i steinull.
Denne delen av Las Vegas ligger mellom de to store kasino områdene, her finner man bruktsjapper med bildeler, klær og møbler, auksjonshus, kunstgallerier og selvfølgelig masse kapeller. Med denne serien forsøker jeg å vise litt av gatemiljøet og stemningen i dette området.
Den røde tråden i serien er fraværet av barn på steder der det tidligere var lek. Falleferdig stupetårn som ikke har vært i bruk siden 70-tallet, utsnitt fra skolegården på en nedlagt skole, gammel hytte i en tretopp, badebrygge i -18 grader lille julaften, defekt og ulogisk plassert huskestativ. Alt med sin egen lille historie. Alle bildene er fra mitt nærmiljø.